Když dobro prohrává

Když dobro prohrává

Anotace: -

Když hlas pravdy zní tišeji,

než hlas lží,

když místo pomoci raději,

stávají se lidé přítěží.

 

Když je lepší obětovat ostatní,

než-li sám sebe,

když svět se změní v peklo okolní,

a zanikne nebe.

 

Když pokoru a skromnost

zastíní mamon hrabivý,

když mizí pracovitost

na úkor mysli lenivý.

 

Když zní zloba

lépe než-li odpuštění,

když závistivá doba

všechny skromné mění.

 

Když noc navždy zůstává

a temno vítězí nad světlem,

když láska prohrává,

nad zlem a podvodem.

 

Pak v tomto světě nelze žít,

o dobru lze jen v nocích černých snít.
Autor Aurora., 31.12.2011
Přečteno 264x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí