stal jsem se důchodcem

stal jsem se důchodcem

stal jsem se k 1.1.2012 důchodcem :
---------------------------------------------------

život dostal nový spád
už mne asi nemá rád

přišel věk kdy odešlo snění
a do rukou jsem dostal chvění

cítím, že už 7 křížků mám
a s prostatou se potýkám

peněz nemám také moc
myslím na to celou noc

že místo tučného konta
z důchodu si  nezaplatím ani
jonta

ani láhev kořalečky
místo toho si na nohy koupím dečky

které také zahřejí
ale tolik nestojí

z žebračenky z důchodu
budu žebrat v průchodu


z důchodu po zaplacení činže
zjistím , že se dopustím asi lynče

zajdu za Nečasem na vládu
a ukážu mu tu parádu

jaké je to skromně žít
když člověk důchodcem musí být

když jsem ještě všechno měl
tak  jsem  volil  modré ptáky

te´d radši zajdu k popelnicím
za  somráky

a budeme společně nadávat
na ty modré ptáky

co nám klidné stáří vzali
a smrtku na nás přivolali

co s tím činit , dělat mám
nevím to já, ani pán

ani  pan ministr Kalousek
nemá   reálnou  představu

jak důchodce musí skromně žít
když už nemůže jako on pít


on zatím jenom hloupé řeči má
protože jeho  prázdná pěněženka na něj nezívá


snad ale jednou přijde čas
kdy zavítá mezi nás

kdy i on důchodcem se může stát
a z kontejneru  bude zbytky brát

potom změní svoje snění
za svérázné probuzení
ze svého alkoholického opojení

uvidí tu, bídu klam
a nebude se nám už smát

při nákupu zjistí náhle
že nemá   ani na maso
snad jen pár drobných  na laso

najde si pak pěkný strom
na který si laso hodí

a už nikomu neuškodí
Autor jiří slunce, 02.01.2012
Přečteno 252x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí