Snad jako ze sna

Snad jako ze sna

Anotace: ...kolem dokola...

Procitl v době,

kdy moderní bylo-

říkat věci bez příkras,

rdění

skrupulí a servítek...

Nebyl již palác,

něžná katedrála, či

stověžatý chrám-

jen smrdutá barabizna, vymlácená okna,

zima, tma!

Neprocházela se spanilá komteska

rozkvetlou zahradou-

na klíně směšná kurtizána,

kol povyk, hlahol a splašky z rána,

a lapka, žebrák, a snad i

pobuda

hovoří plyně jasnou řečí krutých střel-

( že oves za šlapku se neměni,

a ryba- k večeři,

že podobá se mršině)

Tak probudil se ze sna-

básník,

básník v rušné ulici,

v davu-

s dívkou, dívkou překrásnou

leč lehkých mravů

Večer, ...

večer byl rybou otráven-
Autor Montynka, 30.12.2006
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvěle..:) dnes mám zvláštní slabost pro takové básně...

05.01.2007 22:44:00 | Favi

Já už nemohu vyplňovat rány v srdci,
sůl do rány sypou si zklamaní v zklamání.

propast času a prostor bez konce - tam by jsi mě hledala?

05.01.2007 08:12:00 | černočerný

Kým jsem? Jsem přítel tvůj nejvěrnější, jsem stínem stínu tvého? Snad vyplňuji prázdné jámy?

04.01.2007 19:06:00 | černočerný

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí