VYSLOVIT SE BÁSNÍ nebo se to nesmí

VYSLOVIT SE BÁSNÍ nebo se to nesmí

Anotace: -

Když se básník  zas zasní

nepřipadá mu tak  zvláštní

vyslovené nezvyklé přání

té jediné, velmi milé paní

ze  všech přítomných dam

 

Prý ihned pokusit se mám

oslovit ji skutečnou básní

Hned nato opustila sál

Pak šla a šla, stále dál

až došla,  neví se kam

 

Teď nemám ani zdání

jak splnit řečené přání

Mám ještě cosi psát

Nebude-li chtít Múza

bude to stejně hrůza

 

Může o to někdo stát

Co večer  napsáno

možná neplatí  už ráno

Proto mohu klidně spát

 
Autor RU 82, 08.01.2012
Přečteno 209x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí