Sněhová královna

Sněhová královna



smrtivé ticho krajem, sil na rovině nabírá,

sráží bílé ledovce, kde spí krása staletá.

 

její hruď klesá v utichnutí

a  s nárezem  zvedá se v poryvu

lední medvědi na stráži

jinak nic není tu naživu.

 

jak  sochá slepená ze střepů

odpočívá v bílém klidu

vlasy jak smotky záře měsíce

proč nohy jí nestudí, když  z ledu má střevíce?

 

řasy má  poseté námrazou

rty jsou  rudá doména

ojíněným závojem pokryta

jiskřivá kůže ledová

 

zlehka pohnuly se závoje

a dosnila svůj spánek

třytivou vlečku stahuje

zvířila malý vánek

 

když vločky se zklidnily

na přivítanou

ztvořili plášť pro matku svou

 

ladná a bílá jak smrt

obléká se krása průzračná

práce má mnoho, teď musí

vysypat sněhová mračna

 

 

 

 

 

 

 

 
Autor Live to fight, 14.01.2012
Přečteno 485x
Tipy 3
Poslední tipující: kaktus
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělá

13.02.2012 18:37:55 | Black Sardinian

Úžasné ;)

17.01.2012 11:42:29 | Back to Blackness

Úžasné ;)

17.01.2012 11:42:29 | Back to Blackness

krásná....

16.01.2012 13:36:55 | kaktus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí