Černý svět

Černý svět

Anotace: Prostě to ze mě nějak vypadlo ani nevim jak:-)

Já znám hrozně smutný svět,
kde nekvete ani jeden květ.
Jako film mi to připadá,
to místo kde sníh nepadá.
Život tam nudný je,
neuvidíte tvář která se raduje.
Nebe je stále zatažené
a žádné dveře otevřené.
Vskutku to je černý svět,
avšak je tam jeden květ.
Ten květ bílou barvu má
a každému radu dá.
Vysadil ho tam starý pán,
co na srdci má pár ran.
Hlas pěkný měl,
však nikdy nezapěl.
Svět kde žil byl smutný
a zpěv tam nebyl nutný.
A ten pán stále plakal,
ve splnění svého snu doufal.
Jednou jeden malý chlapec pochopil,
šance splnit přání se chopil.
Když na starcovi dvěře zaklepal,
svého plánu se polekal.
Však nebylo už cesty zpět,
a starec spatřil úsměv...
Autor Veliký úsměv, 01.01.2007
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslím si, že kdyby nebylo rýmu květy světy.. byla by tato básnička na úplně jiný úrovni.. máš na víc.. sluni

06.03.2007 18:20:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

Chválím nápad...i jeho uchopení. =)

08.01.2007 16:39:00 | Košťák David

řekla bych že je to velmi povedená báseň..opravdu se mi hodně líbí..

01.01.2007 20:26:00 | Adeleide Gregory

Kdyby se rány každého člověka daly vyléčit úsměvem...

01.01.2007 19:36:00 | Padající listí

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí