Světluška

Světluška

Anotace: -

Tmavá noc a několik krys,

Lidské postavy jako hmyz.

Hnané touhou po jediné věci,

Jdoucí vstříc rozžhavené peci.

Jako roj ohníčků připadá jim zář,

Přichází sem muž-říkají mu žhář.

S pokřivený úsměvem klam jim  prodává,

Nezajímá ho že si s ďáblem zahrává.

Smrt a život v jedné dávce,

Jsi na uzounké lávce,

Vážně nevíš co je v sázce?

Naposledy!vzlykneš tiše,

A vytáhneš ze své skrýše,

Úzký lesklý nástroj zkázy,

Žíly křehké jako vázy,

Nevydrží prudkost jedu,

Puknou jako pláty ledu.

Není už ti pomoci,

Jsi vyhaslá světluška v tmavé noci

Neviditelná
Autor emmm2010, 17.01.2012
Přečteno 232x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí