Chytrý pasák

Chytrý pasák

Anotace: -

Jednoho dne starý král

svojí dceři přikázal,

že se má vdát, a to hned.

Informace obletí svět.

Sjíždí se princové, ale její srdce hoří

láskou k pasákovi ze zámoří.

Král jejich svatbě však nechce svolit,

pasák musí 3 úkoly splnit.

Splnil je. Když se to dozvěděl král,

nejdřív byl naštvaný, potom se smál.

Řekl pasákovi: „Dobře, kloučku,

tak do tohoto kloboučku

dám papíru dva kusy.

Budou na nich nápisy.

Vytáhneš-li ten, s nápisem ´ŽIVOT´ , přežiješ.

Vytáhneš-li ten, s nápisem ´SMRT´ , bolestivě zemřeš.

Pokud přežiješ, dám ti svou dceru za ženu.

Rozmysli si, jestli to riskneš i za tuhle cenu.“

Pasákovo srdce buší.

Chce princeznu, ale velkou zradu tuší

a protože to není zrovna blb,

ví, že v klobouku bude dvakrát ´SMRT´,

takže, jestli má do toho jít, váhal.

Dalším dnem skutečně z klobouku tahal.

Život si zachránil, princeznu vzal,

ale jak to dokázal??

 

 

 

 

 

ODPOVĚĎ:

Vytáhl si papírek (jeden z těch dvou, na kterých bylo ´SMRT´) a zničil ho (hodil ho do ohně, spolknul, nebo něco takového). Přihlížející řekli, že to nevadí, že se podívají na to, co v klobouku zbylo. Že jestli v klobouku zůstalo ´ŽIVOT´, tak si logicky musel vytáhnout ´SMRT´. Jestli však v klobouku zbylo ´SMRT´, tak si musel vytáhnout ´ŽIVOT´. A v klobouku zůstal druhý ze dvou papírků s nápisem ´SMRT´. Takže řekli, že si pasák vytáhl ´ŽIVOT´. A králův slib byl: „Pokud přežiješ, dám ti svou dceru za ženu“. A král musí svůj slib splnit.
Autor Cataliina, 22.01.2012
Přečteno 290x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí