Modrobílá balada

Modrobílá balada

Anotace: Severská...

Barva modrá snoubí se s bílou,
pod křížem líbá se viking s vílou.
Modrá jsou jezera, moře i nebe,
bílý je sníh, zima z níž zebe,
kříž zalila voda z jezera,
ta bílá teď svítí do šera.
Lev do ruky pozvedl svůj meč,
se zlatou korunou hrdě na steč.
Maamme Laulu tiše šerem zní,
tento den nesmí být poslední.
Polární záře pokrývá led,
takový je sever, krásný to svět.
Viking lva za pracku svírá,
bílá a modrá to je má víra...
Autor Dani13, 03.01.2007
Přečteno 419x
Tipy 1
Poslední tipující: Oxík
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez krve? příjemná básen sice to není můj šálek ale ocenuju snahu

03.01.2007 13:22:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí