Nesnesitelně těžké bytí

Nesnesitelně těžké bytí

Anotace: je tíha těžká (dost)...

Vše co jsme si dali,
jsme si po čase vzali,
avšak něco zůstane,
snad jako kdyby přituhne.

Co je tou tuhostí,
co je tou krutostí,
co je tou marností,
co je tou lehkostí?

Vše je jen blud,
ohromná maska,
co pod krásnou tváří,
snad jakoby praská.

Kdo tomu nevěří,
že v srdci je chlad,
těžko to prověří,
dokud není mlád.

Mládí je bojem,
mládí je pojem,
mládí je teď,
a teď už ne.

Vlastně spíše naopak,
možná tak, a nebo tak,
jednoho dne odejde,
a kdo pak z toho vzejde?

Nesnesitelně těžké bytí.
Autor A.N.D.Y., 04.01.2007
Přečteno 220x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je docela hezka..

04.01.2007 20:18:00 | Marketuli

Není špatná, jen škoda, že se ti v posledním verši jednoho čtyřverší nepovedl rým. Znělo by to líp. Tady:

"Mládí je bojem,
mládí je pojem,
mládí je teď,
a teď už ne."

04.01.2007 19:22:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí