Prázdnota

Prázdnota

Anotace: všude je prázdno

Prázdný sál po představení, světla zhasla - nikdo tu není.
Prázdná šatna bez kabátů, realita a žádné snění.

Prázdno v nitru, prázdno v sobě, tak prázdno jak ve spustlém hrobě,

prázdné lahve, prázdno v hlavě, prázdno v kapsách - velmi hravě.

Prázdné city, prázdný čas, okamžiky, prázdný hlas,
prázdné fráze a dotyky, prázdná slova a slabiky.

Prázdná kniha bez listů a prázdný obsah bez písmen,
prázdný rám bez obrazu, prázdná tabule bez čísel.

Prázdná noc bez hvězd na nebi, prázdná obloha bez mraků,

prázdné raní svítání, prázdné stmívání bez soumraku.

Prázdné tratě bez kolejí a ty koleje bez vlaků,
prázdné nadávky bez klení a vrakoviště bez vraků.

Prázdné hotelové pokoje, zde prázdné noci bez lásky,
prázdný jackpot v lottu je i prázdné výhry bez sázky.

Prázdné bez veršů jsou básně a prázdné verše bez rýmů,

žádné mince v prázdné kašně, prázdný život ve vlaštovce z papíru.

Prázdné kroky do nikam a žádný konec v prázdném cíli,

prázdnou krajinou unikám, v prázdném lese netančí víly.

Autor Seegr, 13.02.2012
Přečteno 319x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Veľký súhlas,cítim sa podobne

27.11.2013 19:46:02 | WhiteRayne

některý obraty mi přijdou zajímavý, jiný zas míň...

13.02.2012 15:51:16 | protivyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí