2013

2013

Anotace: ..............

...................
...................




nesl jsem ho na svých ramenou
jako by on byl můj rodný bratr
nebo sestra sedící
oteklá mrazem u zdí putyky
vůbec se nehýbal
jen občas jsem ucitil
jeho dech na obnaženém krku
………………………………..něco mi stále šeptal do ucha
že jsme tam něco zapomenuli
snad zbloudilého psa
a nebo ženský úsměv
vytržený až z podbříšku
rudých podvazků
obepínajících stehna celého světa
……………………………………ale já je stejně nepoznal
vždyť kdo pozná smrt a nebo anděla
v podloubí kde u zdí sedí
žebráci a ti co nemohli odejít
a dlaně odpustků neslibují velkou almužnu
jen ochotná kurva možná ukáže
stín svého překypujícího ňadra
a vyšeplalé očí bídy se rozsvítí
nepojmenovaným světlem
ochotou zapomínat morové jitrnice
černých pendreků
když nemohlo být jinak
v těchto dnech v nichž bílý led
zamrazil i sochy na náměstích
v dechu lidí volajících
po svobodě života …
Autor kavec, 13.02.2012
Přečteno 322x
Tipy 5
Poslední tipující: protivyl, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásně se četla..moc pěkné obraty a ten závěr parádní jasný ST!

14.02.2012 15:39:29 | xoxoxo

parádní kousek **

14.02.2012 00:41:17 | protivyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí