ten kdo běží kolem...

ten kdo běží kolem...

Anotace: je možná právě ten kdo ve vás vyvolá nepokoje...

zdálo se mi
že místo pokoje
co klidné spočívá
mezi čtyřkou známých stěn
jsem mezi plůtky
z šedých kmenů
ořezaných jako pastelky
které jsem jako malý půlil
abych získal barevný tuhy
a tak jsem si sbalil
do brašny na bobříky
trojrozměrný puzzle
Tutanchamonovy hrobky
kvalitní glukometr
bibli od windouse
kartáč na hvězdný psy
dva stonky kvetoucí orchideje
a vyrazil
jako každej den
nasávat s nocí
z její epopeje...

za oknem lokálky
jsem zahlídl dvě holky
jedna dlí na klíně druhé
která se směje
malinko neslušné
ve svém polospánku
kynou mi:,,Pojď k nám,,
vyzývavě
a tak trochu vysmívavě
protože ví
že za nimi nemůžu
mě to ale nevadí
protože vím že někde je
ta má zahalená
heroická ve své přirozenosti
s hlavou hloboko zakloněnou
a vyhlíží...

usmál jsem se
a začal si broukat
blues od Keb'-Mo'e
kdosi proběhl kolem
a mě napadlo
jestli se s někým honí
zda něco neukrad
nebo si šel jen zaběhat
a náhle jsem si uvědomil
že je důležité vědět
odkud jsem přišel
protože tím vím
kdo vlastně jsem
a pak je jasné
že jdu tím správným směrem...
Autor enigman, 14.02.2012
Přečteno 345x
Tipy 7
Poslední tipující: páááááááá, střelkyně1, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...dneska jen zírám..staří známí a dokonce i starý známý Liter..ahojky

16.02.2012 22:07:34 | páááááááá

neměj vůbec obavy...směr je správný...ST:-))

14.02.2012 18:47:07 | střelkyně1

Pškná báseň a vydařený závěr.

14.02.2012 15:06:29 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí