Motýl

Motýl

Anotace: jen motýl?

Letěl. Motýl. Bílý. Modrý. Tmavá skvrna na obloze.
Letí. Nahoru. Dolů. Daleko. Lítal si v osmičkách k oblakům.
Kam letíš? Utíkáš? Stejně se neschováš.
Když housenkou si byl, jen o zelené listí ses zajímal.
A co teď? Si krásný a utíkáš.
Vítr s tebou cloumá. Ty stále ke slunci míříš.
Proč?
Copak květiny nestačí ti?
Modré. Žluté. Červené.
A ty letíš.
Pryč.

Mizíš. Už nejsi motýl.
Co jsi?
Tečka na obloze možná.
Copak ty se nevrátíš?
Vrať se!
Slunce tě spálí!
Nespěchej, čekej na mne!

Mít křídla, letím.
Letím za tebou.
Můj ...!
Kdo jsi?

Zmizel.
Tečka na obloze? Žádná.
Slunce tě spálilo.
Copak existuje motýlí nebe?

Opustil si mě.
Autor Anyzek, 14.02.2012
Přečteno 328x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí