Slunce

Slunce

Anotace: ...

Chvěji se jako struna vytažená z duše,
která oneměla, když červánky vysvlékly se do naha,
v půlnočním světle odejmul jsem lásku,
byla jako řeka v podsvětí -
věčná a smutná, vznešená a mrtvá,
pak spal jsem a bylo ticho,
jen vítr čechral ty vlasy,
jež ustřihl jsem před svým spánkem.
Zavřel jsem okenice do svého světa,
padalo a pálilo do nich slunce,
nebe se zlomilo ve hvězdné sféry
a z mrtvých světů povstalo mé srdce.

 

Autor Martin Kredba, 20.02.2012
Přečteno 302x
Tipy 4
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, protivyl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

potěšila *

20.02.2012 12:46:06 | protivyl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí