Beztížná

Beztížná

Anotace: O mladé lásce

Beztížná

V době pupenů
brzy z jara
přišla láska po špičkách
lehce tiše
ji prostoupila
příval něhy zažehl srdce
požár lásky rozhořel 
vše oděno do růžové
a vznáší se nad zemí

Naděje
 

Kde je láska tam přebývá víra
kde je víra tam má místo cit
kde je cit tam láska neumírá
tam se chodí štěstí usídlit

Ve znaveném srdci jiskra doutná
zažehni ji přijde naděje
z naděje se rodí nová víra
kde je víra cit i láska je

Lásky cíl je druhé obdarovat
lásce cizí pocit je jen brát
neudržíš lásku jenom slovy
cit a něhu k lásce musíš dát

Život jde podle vyššího řádu
nemění se za tisíce let
svoji duši svěř do moci Pánu
život svůj pak lehce poneseš 
Autor kojanova, 21.02.2012
Přečteno 401x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje - báseň, která posílí. Díky.

06.03.2012 11:46:15 | laludmi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí