O pádu člověka

O pádu člověka

Anotace: Krátká úvaha nad duší člověka.

Jak hluboko klesne člověk,
Jenž živ je touhou muže?
Jak hluboko lidská duše,
Která nesmí, nechce, nemůže?
Jak kalná je mysl toho,
Jenž místo dobra přeje si zlo
Do života svého?
Jak pošetilé je to!
Jak těžký je hřích,
Který svádí člověka
Až naplněn jest břich
Bestie jenž jídlem se zalyká!
Trest svůj si v srdcích tvoří,
V nich roste a v nich zaniká.
Vždyť pálí jako oheň v hrsti
Strach, stud a panika.
Ta bestie se jménem člověka.
Autor Bifidus, 21.02.2012
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí