Suchý strom

Suchý strom

Anotace: ...

Kam obrátit se mám, když spoután jsem
sám sebou odsouzen do svědomí
svou pravdou bez milosti vyzvracen
jsem suchý strom, co se časem zlomí.

I když potem svým pokropíš mou zem
i když ochráníš mě před veškerým zlem
zahynu, jak další nuzný tvor
a s pouhým pohledem na obzor
pochopíš, že umírá něco v tobě
něco, co vzbudí velký vzdor
a utopíš se ve vlastní zlobě.

Však věz, že prachem svým
spojím se se vším přítomným
a splynu s každou bytostí
jak hlupák plný lítosti.
Autor Hmota, 23.02.2012
Přečteno 292x
Tipy 3
Poslední tipující: poeta, Houda
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fakt super..

07.03.2012 21:36:19 | poeta

Tip za upřímnost

24.02.2012 01:11:33 | Houda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí