Modlitba čarodějky

Modlitba čarodějky

Anotace: Léto 2010

Následovat tě až na konec Mléčné dráhy
zachtělo se mi najednou.
Ztratit se ve víru hvězd,
najít tvou duši bezednou.

Odepřenou písničku si zahrát
na popraskané struny.
Se zavřenýma očima věštit,
stačí jen rozhodit runy.

Křičet do celého světa,
že pravda neleží u nohou světců.
Zbaběle si zakrýt uši
před splašenými kopyty hřebců.

Nemůže pršet celou dobu,
mraky svou tíhu ztratí.
Odlesky vzpomínek...
Jednou se snad vrátí.

Za obzorem ukryté
pole slunečnic.
Nech otevřené oči
a i tak neuvidíš nic.

Rozeběhnout se k půlnoci,
k sametovému objetí.
V nenávratnu ztracená jsem,
upálena, v zajetí.

Čarodějka ze Severu.
Běžet na konec Hvězdné plochy.
Zanechat za sebou inkvizitory
stát jak mramorové sochy.

A najít tvou duši bezednou.
Autor E.deN, 29.02.2012
Přečteno 579x
Tipy 8
Poslední tipující: Adelle R., Anjesis, Samantha Graham, Lord Bartimaeus
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inkvizice byla španělským vynálezem a do protestantské Skandinávie se nerozšířila, čímž nemá být řečeno, že se tam za čarodějnictví neupalovalo.

17.04.2015 11:51:49 | Adramelech

Což také neznamená, že Čarodějka ze Severu nemohla pobývat v krajích jiných než severských. ;)

05.10.2015 21:19:00 | E.deN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí