NE

NE

Anotace: v životě jsou situace, kdy prostě člověk musí říct tyhle dvě písmenka pospolu...ať je to těžké sebevíc...

Sbírka: Ostatní básně a jiné

Oči všech vůkol,
modré jak moře po bouři letní,
bělmo skvostně bílé,
jak kopretinky lístečky okvětní.

Však slova z úst páchnou shnilotinou,
byť medem se je zastřít snaží,
jejich lži jsou pro mě gilotinou,
na níž slunce reality krutě praží.

Já ale nechci obětí se stát,
se životem jen tak v kostky hrát,
již nikdy nedám šanci těm,
z jejichž úst se line hnusný šlem.

Budu jak hrdina osamělý raděj stát,
jak hluchý patriot se životem se prát,
naučím se říkat místo oslovení "pane",
ta dvě písmena, spolu se slovem Najust "NE".
Autor Gandalf, 02.03.2012
Přečteno 310x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí