POSLEDNÍ KROK

POSLEDNÍ KROK

Anotace: ....

Pietní průvod plagiátů
polévá ohně vlastními těly
a černou duši
krvavou retuší
pro pár slavných potentátů
co v atentátu hlavy skláněli
a modrou tuží
nebe lehounce natupírují do kůží

a do hněvu múz
co v polonahých zahradách
pošetilosti
a naivní nevinnosti
umírají z nedostatku lásky a hrůz
i mé nastrouhané srdce uvadá
jako ztopořený chtíč marnosti
pod peřinou nestálé věčnosti

a ty!
otáčíš se na bok
jen vzdech pohrdání
nehostinně uvízl
v hustotě naší prázdnoty

skoro až zakořenil
do nesnesitelného ticha

a tenhle náznak
je poslední krok
zachování vlastní sebeúcty
a konečného odhodlání
jak vymanit se
do kontroverzní samoty.
Autor ZILA78, 12.03.2012
Přečteno 237x
Tipy 4
Poslední tipující: Jin&Jang, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné obraty...moc se mi líbí.

12.03.2012 20:12:30 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí