vykoupaná...

vykoupaná...

Anotace: za očima...

seděl jsem na břehu světa
a díval se na ocas komety
co se táhl přes noční hábit
jako rudý šrám
když krvácí
z panenské oblohy…

v tu chvíli mne napadla
jedna průpovíka
že umění a život
prý nemají nic společného
protože to první
narozdíl od druhého
není potřísněno krví
a pak
do zdí
v hlubině mysli
narážely jazyky
myšlenkových chutí
aniž by nějaká další uspěla…

možná to bylo tím
že jsem nebyl patrný
takže nebyla opatrná
měla holubičí oči
a kaskádu hnědých vlasů
svlékla si tuniku
z písečného hedvábí
a odhalila nahotu
jako v den
kdy se narodila…

bázlivě vstoupila do vody
to jezero nemělo dno
ale ona cítila cosi měkkého
pronikající prsty…

po hladině plul měsíc
tříštící se
a znovu skládající
přeléváním vln
které vytvářela svým pohybem
a nahoru po stehnech šplhal chlad…

když se vynořila
rozechvělá
a vodou odkapávající z těla
oslepil mne jas
jí samotné
v myriádách drobných odlesků
a já si najednou uvědomil
že ponurá místa
by se měla prosvětlovat…
Autor enigman, 21.03.2012
Přečteno 467x
Tipy 14
Poslední tipující: zelená víla, ZILA78, jima, střelkyně1, Aťan, Psavec, gallatea, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to by měla...
umíme to?? prosvětlovat ještě?
umíme...

30.04.2016 03:01:26 | zelená víla

no jasně...

25.09.2016 03:09:07 | enigman

Pane jo...vykreslil jsi obraz...ani tu nedutám,abych ho nepoškodila...zase jenom ST...o))

22.03.2012 13:40:28 | střelkyně1

Skovost, ST.

21.03.2012 23:40:06 | Psavec

Proč mi tvoje díla vždycky vezmou dech?

21.03.2012 21:02:12 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí