Snotepci

Snotepci

Anotace: Pokusila jsem se popsat sen, který se mi zdál ze soboty na neděli.

Pojď dolů
do hlubiny
Chceš vidět sny?
Ty, co se ještě nezdály

Okolo kolem
hlavou dolů
pod vodou
s matnými záblesky hvězd, co spadly na dno
Slyšíš ty zvonky?
A zvony?

Světluška
zelenobíle krájí tmu
a stíní hladinu
nech ji
máme kočičí oči ze smaragdů

kloužeme
po schodech z černého skla

když tady, v nekonečnu
nakloníš hlavu
uvidíš skály
z kostí básníků
a bledou záři

temné oči snotepců
a ruce kovářů
ve výhních

Na hromádkách se vrší
sny-
ještě bez křídel.
Ta jim totiž dají teprve lidé

Autor Cvokhauz, 29.03.2012
Přečteno 309x
Tipy 10
Poslední tipující: Kropydlína Škopounová, gallatea, zaba.zuzla, hanele m.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je moc krásná, zbytečné je dodávat více, ta básnička mluví sama za sebe

29.03.2012 14:51:49 | kočkopes

To se ti zdají velmi krásné sny.

29.03.2012 14:05:42 | zaba.zuzla

od názvu až po konec - krása :o)

29.03.2012 14:00:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí