BUBLINY

BUBLINY

Anotace: ....

Do kašny
andělé stáhnou nebe
a pak bude
i v mýdlových bublinách
co nafukují malé děti
jako spirály času
co v okamžiku zaniknou
a rozplynou se do překrásného
slunečního dne

a v každé z těch bublin
je i kousek lásky
ale i zrady
jako v aortě srdečních dutin
jsou nashromážděné
lži a pravdy

a ty kulatě duhové sraženiny
co zrcadlí se v nich celý svět
tokají v žáru
jako nedospělé mrzké planetky
co poletují v nekonečné serpentiny
života tam i zpět

a pak v očekávání vystoupají vzhůru
jako malinkaté vzducholodě
naplněné héliem a štěstím
a zachycují konturu
slunečních paprsků
co tak činorodě a svobodně
u kašny nad náměstím
opouštějí náš prostor
jako na vysněně malovaném obrázku.
Autor ZILA78, 29.03.2012
Přečteno 319x
Tipy 12
Poslední tipující: Jin&Jang, Adam Černý, CULIKATÁ, střelkyně1, zaba.zuzla, Aťan, Psavec, annie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naprosto neskrývaně obdivuji tento odstavec:

a v každé s těch bublin
je i kousek lásky
ale i zrady
jako v aortě srdečních dutin
jsou nashromážděné
lži a pravdy

a jen sedím a tupě přikyvuji hlavou jako postavička pejska v autobusu.
ST!!

29.03.2012 22:33:06 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí