modelářská...

modelářská...

Anotace: modelína kolo kámen dřevo nůžky...

od doby kdy jsem byl malý
to ještě mixér byl
kosmickou technologií
rád jsem sestavoval
i rozebíral modely...

vím
nedalo se nimi létat ke slunci
ale mohl jsem je držet
a hrát si s nimi
získal jsem cit
pro velikost předmětů
podporovaly představivost
a poznal jsem mnoho rozdílností…

model totiž dokáže
vystihnout význam reálné věci
a přitom je natolik malý
že ho mohu zkoumat
zároveň s učenlivostí…

to však neznamená
že si v antikvariátu koupíte
nějaký model jen proto
že byl před sto lety úžasný
a je i dnes
to je jako zaměstnat
partu italských dělníků
s očekáváním
že budou jako staří Římané
skvěle zorganizovaní…

spíš si připadám
modelovaný
jako jízdní kolo
udržuji svou rovnováhu
jen když se pohybuji...

problém nastává
když se ji snažím udržovat
i když stojím
a nikam nejedu
to mi totiž připomíná
že vlastně nikdy nebudu
skutečně spokojený…
Autor enigman, 03.04.2012
Přečteno 279x
Tipy 8
Poslední tipující: Radhuza, Květka Š., Aťan, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ale když jsi ten technický typ, sestavit rogalo by měla být pro tebe hračka, z mixéru vrtuli... však ty si poradíš. Pošli pak video z prvního letu, mám rád srandu :)

03.04.2012 12:41:47 | Aťan

po přečtení mě napadla otázka...byla bych spokojená,kdybych byla stále spokojená?:-)))

03.04.2012 12:24:05 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí