~Nad krajinou

~Nad krajinou

Anotace: Svítá,den má snad vlasy ze zlata...

 

Svítání

~~~~~

 Nad krajinou slunce svítá

 den má vlasy ze zlata,

 ranní rosou zem je krytá

 slyšíte?

 Vzhůru jsou i ptáčata.

 

Každý ptáček svoji lásku

 ptačím trylkem přivolá,

 ta sedne k němu na halouzku

 peříčka si načechrá.

 

 Pak má každé hnízdečko

 nejedno ptačí vajíčko

 a až nastane ten pravý čas

 z hnízd je slyšet

 mláďat hlas.

 

Každičký mrňousek hvízdá

 hladově kouká se z hnízda,

 kdo je moc zvědavý

 a pozor si nedá

 ách ne,

 jak zralá hruštička

 dolů padá.

 

Jak vyrostou

 z rodných hnízd vyletí

 do celého kraje se rozletí.

 ~~~~~~~~~~~

 Tak jako všechny děti…

~~~~~~~~~~~~~~~


xxxxxxxx

Autor Květka Š., 05.04.2012
Přečteno 310x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Psavec, zaba.zuzla, ZILA78, Petbab, hanele m., casla, Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to tak, Květuš, ST.

05.04.2012 19:25:28 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí