~Zpívající fontána

~Zpívající fontána

Anotace: To jenom růže šeptají...

Sbírka: (°+°)Divné město(°+°)

 ~~~*~~~


Slyšíš snad  fontánu

na zahradě zpívat?

Slyšíš snad i cvrčky cvrlikat?

To jen ty růže si šeptají

a večer nám

i dobrou noc popřejí.

Listí na stromech se chvěje

v podvečerním vánku

a slunce odloží zlatý kabátek

do trávníku,

pak v červené záři od červánků

uloží se slunce k spánku.

 

A noc v černém sametu

s bílým dnem se asi zasnoubí

do svého hvězdného šatu

si svůj den celý zahalí.

Den se pak vzbudí

a svoji milou noc si hledá

nikde ji však nevidí

a to je škoda,škoda.

Dál je však slyšet zahradní

fontána

jak si na jezírku zpívá la,la,la,

že mezi růžemi je noc asi schovaná.

A den ji pak hledá?

Nehledá…  

 

~~~*~~~ 

vvvvvvvvvvvv

Autor Květka Š., 12.04.2012
Přečteno 332x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, střelkyně1, Linzerka, Psavec, Petbab
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nad ránem se noc spojí se svítáním,tak jako krůpěj rosy probudí růži políbením...:-))

12.04.2012 22:50:44 | střelkyně1

Hezoučká, moc se mi líbí Tvoje básničky, ST.

12.04.2012 12:18:13 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí