~Rozmilé kapky

~Rozmilé kapky

Anotace: A zase bude pršet...

~~~

 Dnes kapky deště

 letí z mraků

 a letí jich víc a víc

 ty kapky pak

 klidně si padnou

 i do květů slunečnic.

Ty květy hned

 skloní své hlavičky

 kde máme slunce?

 Přemýšlí.

 I když ta voda

 kořenům se líbí

 květy se po slunci

 ohlíží.

 

Ta voda dešťová

 sílu nám dává

 šeptá zem,

 keře i stromy,

 kvítek se uzavře

 velký i ten malý,

 v dešti si vzdychne.

 A co my?

Pro vás mám zprávu,

 ševelí vítr,

 mraky už vodu

 nemají,

 aby tu zprávu

 teď všichni slyšeli

 rozletěl se s ní

 po kraji.

 

Radostí každý

 květ se rozevře

 schovaní broučci

 odletí

 a v čisté trávě,

 v korunách stromů

 kvítečku rozvitý,

 jak je ti?

Teď už krásně.

 A za chvíli s vánkem

 fí…odletí…

~~~

Autor Květka Š., 17.04.2012
Přečteno 287x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, ZILA78, Psavec, střelkyně1, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Déšť už ne, stačilo, ST.

18.04.2012 11:38:39 | Psavec

kdyby jen kapky...u nás zase sněží..:-))

17.04.2012 19:13:20 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí