~Ponocný

~Ponocný

Anotace: Ponocný,ten za poledne spí...

 ponocný

 

 ***

Ponocný.

*********

 Ponocný po noční

 ten do „poledne“ spal

 k večeru na noční

 čilý pak naklusal.

 

Ulicí noční

 pak procházel rád

 kolikátá odbila

 dal každému znát.

 

Dřív lampy rozžíhal

 malinkým plamínkem

 a moje „babička“

 koukala okýnkem.

 

Zvoník zvon rozhoupal

 do noci zpíval…

 „modlitba noční

 ..odbila půlnoční“.

 

Po službě,po noční

přes den spí „ponocný“

 

~~~*~~~*~~~


Autor Květka Š., 18.04.2012
Přečteno 349x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Psavec, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká báseňka, ST.

18.04.2012 22:25:47 | Psavec

Ponocný jak z obrázku pana Lady...

18.04.2012 17:45:36 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí