Bláhový Ikare...

Bláhový Ikare...

Anotace: Starší dílko, nalezené v šuplíku pod sešitem z literatury... Medůzou byla myšlena Ester (Lesk a bída kurtizán)



Jak Medůza, co chtěla pohřbít krásu,
v kalné vodě mezi kamením,
podlehla pekla mámením,
stvrdila smlouvu s ďáblem
v kněžské sutaně-
tak, i kdybych anděl byla,
s radostí nebesa bych opustila,
do bahna pod střevíci velkých malých dam
pro tvoje sny se propadám.

Síťkou z vláken lásky
mávala bych na bělásky-
chytala štístka, odlesky slunce na hvězdách,
i když má přání jsou ti pouhý prach.
Z malströmu mě vytáhla tvá ironie
a srdce, co jenom v slovech žije.
Za maskou z ledu Himalájí
prý vždy se něžná duše tají-
pochybuji o slovech klasika,
neb jeho výrok se tě evidentně netýká.
Ty city ožívají pouze v řádcích knih,
a nic nedokážu přečíst v očích tvých.

A stejně, jak světlo do černé díry padá,
jak letí můra k lampě-chudák, umírá tak mladá...
Co zvědavost má si žádá-
vědět, jsi-li vlk v beránčím rouše,
pes, který štěká a zároveň i kouše.
Vím, že svíčka smrtihlava zabije,
ale ty nemůžeš tušit, jak mi je-

Autor Cvokhauz, 18.04.2012
Přečteno 268x
Tipy 2
Poslední tipující: gallatea, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí