PŘÍRODNÍ DÍTĚ

PŘÍRODNÍ DÍTĚ

Anotace: Aspoň na jeden den bych chtěla vypadat jako ona.

tajuplná mlho
tichý spánku
šelestný vánku
klenutá duho

modrá obloho zahraj mi k tanečku
vy kapky z rosy upleďte mi pár věnečků

dám si jich na čelo
už budu jen toužit
tiše snít
aby se setmělo

červánky blednou
k tanci vedou

průzračná studánko
nesmyslná hádanko
chci napít se z tebe
cítít doteky z nebe

prostořeká tanečnice
roztomilá uličnice

její chování podobá se dětskému
nožky tančící v trávě
cítí se být dospělá
avšak jest to ještě mládě

v očích plamínky
rty proměněny v dva zlaté pramínky

vlásky jako suché kvítí
ve dne slunce
v noci měsíc na ně svítí

korálky z jeřabin
tělo z cukru
sladkostí svou tě omámím
o rozum připravím

polibek snad jak mandličky
ve vláskách zapíchané achátové větvičky

sukýnka z pralinek
řetízek z mydlinek
ůsměv z ostružin a borůvek
ďolíčky ve tváři brusinkové
zapoj mě do svých malůvek
ať sny můžu snít nové
Autor Veronika Soumarová, 29.07.2004
Přečteno 595x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí