~Vítr a déšť

~Vítr a déšť

Anotace: Po dešti je všude mokro...

~~~~~~~

~Vítr a déšť~

 ~~~

Po dešti je všude mokro

 tím prý končí zábava,

 vítr ten si s mokrým listím

 ve stromech jen pohrává.

 Tam nemusíš větře foukat

 máš sušit louže v ulici

 a tam tomu klukovi

 nech na hlavě tu čepici.

 

Vidí však stánek s novinami

 ty noviny tam drží?

 Vítr si však splnil přání

 a denní tisk už v louži leží.

 Pak nad střechami kličkuje

 a někam jinam uhání

 pod tím jeho větrodechem

 jen fáborky se zavlní.

 

Nějak fučet se mu nechce

 a síla šmahem ubývá,

 za chvíli se schoval v lese

 jak malé dítě usíná.

 Dlouho však spát nevydrží

 ten náš vítr,větroplach,

 už zase fouká do kaluží.

 Fí a fí a fí,ano.Zrovna tak.

 

 ~~~

Autor Květka Š., 21.04.2012
Přečteno 261x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, Linzerka, Doradan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí