Příčina & Důsledek

Příčina & Důsledek

Anotace: Ze života a zkušenosti.

Co zapříčíní nejasnou mysl?
Zejména myšlenka, co v realitě nemá smysl.
Pohnutka, jenž nahlodává zaběhlé jistoty,
která nezjištně nabourává pocity dobroty,
která útočí na nejniternější já,
které pak nic jiného nevnímá.

Rozum mocensky soupeří se srdcem,
přičemž je právě rozum nelítostně rozdrcen,
rozebrán na poli bezvýznamnosti,
bez ocenění jeho ctností.

Když ovládne srdce situaci?
Je-li rozum poražen?
Pak přichazí na řadu tací,
jenž změní řád zasedací.
Většinou v neprospěch srdce,
které už poznalo, že méně je někdy více.
Autor Terezie Prajzlerová, 22.04.2012
Přečteno 285x
Tipy 2
Poslední tipující: Boudicca
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí