v sedmi vteřinách..

v sedmi vteřinách..

Anotace: Za jitra pršelo..

Za jitra pršelo..

Kapky padaly pomalu na tělo
Padaly padaly
plakalky nesmělých

Na tváře milenců
polštářů lesních tich
Padaly
na čelo
padaly do hvozdů
Do temných kadeří pro milou průzračnou..

Padaly na světy
bohové pro dobu
aby k nám vzápětí pozvaly oblačnost?

Po pádu do ladů
poprosíš o vodu
Srdce o statečnost

V půlnoci v paprscích pro zachránce

Nyní ležím
se snem

zastavilo jsem.

nepočítám pražce

Za mizícím stínem
smutkem odvážíš

chvíle plné slunce
když láska rozpaží..

Když láska rozpaží obejme tvou duši
v oblacích se vznáší něha..

* Když láska roznoží
* jsi ihned jitřní medard?

V sedmi vteřinách?

Svítalo ..

Kapky padaly pomalu na tělo

Padaly padaly
ač plakat nechtěly

Na rty
i květy
deštivé anděly..

deštivé anděly zasněných očí
studánek do krajin chvění
a tam celý vesmír i v modrém chorál věrných
pro moře ze záře

To když místo deště
červěň vyprchává
a s ní na rtech končí
má sóla popelavá?

* vzkříšené místečko
* kam vodíš krůpěj rosy?

* za jitra pršelo
* a já šero nosím..

já nosím jen paměť tikavých závaží..
od jara po podzim
než v sedmi uhořím

sněhová mávala
a cestou z nádraží
rezonance mířící za rozkvetlou loukou
zavlažím před máji
jinou modráskovou holkou
básnířkou
co otiskla stříbra ros
na stopy na paži

a po dešti i vůně orchidejí
zná otisk černých vlasů

dál straním se hledat tě
pro čisté kouzlo v noci

v očích mám
její
slané hvězdy jasů
a ve snech jsem se házel
a zůstal
bez a tmoucí
pro pomíjivou krásu..

proč mi říká mazel?

od poloviny rázu..
pasu dlouze očima
pást možno i v času
kdy moment život protíná
a riskuje trasu

kam básnířko
v sedmi vteřinách
*
ochraňovat lásku
Autor J's .., 24.04.2012
Přečteno 302x
Tipy 9
Poslední tipující: Niky88, Romana Šamanka Ladyloba, Kett, Tanecnice
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nesmutni...prosím...

24.04.2012 20:07:33 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí