~Poupata

~Poupata

Anotace: A broučci

 

Poupata.

--------

Kam se chodí broučci koupat?

Do rosy,do šípkových poupat,

to šípkové růže poupátko

rosu jim nechá,nakrátko.

 

Broučci si do té rosy skočí

snad si tam křidélka nenamočí?

A kdyby,to by jim nevadilo

sluníčko by je brzy osušilo.

 

Umytí,suší jinam se vydají

do růže rozvité zvolna si sedají.

Potom se rozletí o palouk dál

tam každý brouček dnes posnídal.

 

Večer jim světlušky svítily do očí

a spící broučky to asi vytočí.

Do kvítků zavřených

se honem schovali

a klidně do rána spali a spali...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Autor Květka Š., 24.04.2012
Přečteno 267x
Tipy 4
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Romeo3769
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takové hezoučké,skoro se mi nechce napsat že broučci nemají křidélka ale krovky,nu nejsem botaanik,třeba se mýlím..dobrou noc broučkům

24.04.2012 21:35:25 | poeta

mají křidélka i krovky,ale jsem ráda že se moje básničky aspoň čtou...

25.04.2012 18:08:59 | Květka Š.

Rad jsem se milil..

25.04.2012 21:13:21 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí