v roce falešného jara...

v roce falešného jara...

Anotace: et cetera...

té divné noci
ve stojedné
mladý vítr vyučovali vlci…

pozoroval jsem západní obzor
kde odumírají poslední
zbylé chuchvalce světla
čas na želvích tlapách
se pomalu plazí dál
a já si uvědomil
že svoboda může znamenat
klidně asi tolik
co beranice pro jesetera…

pak jazyk ztloustl
do hlávky se nacpala vlna
a z pohroužení
v hloubi plamenů
zda neuvidím věci
co se teprve mají stát
mi z toho začaly jen slzet oči
a zjevila se Alelaylla…

měla vlasy
obarvené na švestku
do stejného odstínu
jako její oči
i nehty na rukou
divokosti a vášně dravců
zpod límce a rukávců
se jí vylévala pěna
z krajky v barvě másla
vestu pošitou medailony
ve tvaru hořců
a vzhůru od lýtek
až ke stehnům
šplhalo klubko
zlatých ornamentů…

v krtčím šramotu
jsem měl na sobě
tu její barvu
a mízu
a znepatrnil se
a těla se zachvěla...

ona na okamžik vypadala překvapeně
jako by si její ruka odkašlala...

můžu ti otřít slzy
a říci co vidím já
přesně takhle
stane se to
co se stane
naliješ mi číši vína
a pak mne nasytíš
už dlouho jsem totiž nepocítila
chuť épinarda…
Autor enigman, 25.04.2012
Přečteno 315x
Tipy 13
Poslední tipující: voedor, gallatea, Květka Š., annie, střelkyně1, Psavec, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

mám ráda švestkovou barvu a tvoje básně...takže tato je úžasná...:-))

25.04.2012 15:13:49 | střelkyně1

Pěkná báseň, zaslouží ST.

25.04.2012 12:52:33 | Psavec

Kus dobré poezie.
"jako by si její ruka odkašlala"
Jsi třída :)
Snad jen ty želví tlapy...

25.04.2012 09:46:07 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí