Mléčná dráha

Mléčná dráha

Na noční tmavé obloze
štětečkem svým maluji,
namočena do mléka
hvězdičky ti slibuji.

Sázím je jak diamant,
pomalu, kapku po kapce.
Po tisíc milionů let
budou tu spát sladce.

I Slunce tu místa dostalo
a spousta dalších hvězd
domov si našlo na stálo
v té kupě tichým měst.

Teď do spirály zatočit,
už do daleka sahám.
Jsem nejbližší nám z hvězdokup,
jsem malá mléčná dráha.
Autor anděl s modrými křídly, 25.04.2012
Přečteno 712x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Robin Marnolli, Wor, Lucerna
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

01.08.2022 22:18:51 | mkinka

pěkná.

10.02.2013 22:48:13 | Robin Marnolli

Krasna :).

26.04.2012 13:08:47 | Lucerna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí