(°v°)Skřivánčí

(°v°)Skřivánčí

Anotace: Co si ten skřivan dnes pěl???

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°), (°+°)Divné město(°+°)

 

Skřivánek  ♥

 

Skřivánkové dnes skřivan pěl

o tom že zámek postavit ji chtěl,

hned tam na stromě ve větvích

ozýval se všude jen ptačí smích.

K čemu ji bude zámek,kos se ptal

a tomu skřivánkovi hned povídal,

v zámku jsou  všude koberce

a taky samé zlaté světnice.

Kde vezmeš zlato,skřivánku?

Nestačí to tvoje v hrdélku.

Já vím,zlato mi dá i slunce svit

jen musím v zámku okna mít.

A tak náš skřivánek straku prosí

ať poví odkud si ona sklíčka nosí,

straka by mu snad i poradila

sama by se však prozradila.

Každý o ní ví,je to straka zlodějka,

krade od pondělí do pondělka,

všechno vezme co se trochu třpytí

přitom ji ale nikdo nechytí.

Skřivánku,teď pěje skřivánková

já chci jen malé hnízdečko

do hnízda ti snesu nejedno vajíčko.

 

K čemu zámek k čemu pokoje ze zlata

brzy nám hnízdo rozzáří mláďata.

A zlato má každé hrdélko ptačí

to ke štěstí ptáčkům stačí.

  ☺♥☺

---------------


Autor Květka Š., 28.04.2012
Přečteno 372x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká, jen myslím, že těch lidských strak je více. ST.

28.04.2012 23:07:45 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí