Rozmazaný svět

Rozmazaný svět

Anotace: ne všichni ho vidíme stejně ...

Rozmazaná záře reflektorů
a krátkozrací lidé
si nevidí na špičku nosu,
natož pak
do myslí druhých...

jak poznat,co chtějí,
a nemuset sklánět hlavu,
modlit se k apoštolům,
tázat se davu,
když jejich duše
(snad je to hřích)
mluví v šifrách...
pro dokonalé

a mají strach,
když vše je tak malé,
že zrakem nenajdou štěstí,
ni v zaprášených knihách,
že svět jim uteče
za viditelnou vzdálenost,
vyklouzne z pěstí,
a co jim zbyde,
jen pár kapek tuže

mluvících o neřesti

a statečnost
bude spíš k zlosti,
když ostatní se smějí
a myslí jen na sebe

už i ten pohled na nebe
je děsí,
všude jenom modrá
... a tvary žádné
Autor Tanecnice, 29.04.2012
Přečteno 391x
Tipy 14
Poslední tipující: vkl, V.N.Losinský, Kyška, Jeněcovevzduchukrásného, Amable seňor Marek, Draconian, stepni vlk
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkné a nevím, neměla by být tuš s eŠ?

22.10.2012 21:27:04 | vkl

asi by to tak být mělo, jenže mně tam lépe znělo ž .. nemohla jsem si pomoci..

22.10.2012 21:36:59 | Tanecnice

někdy i ve smutku najde se krása
škoda že pomalu zevnitř nás spásá...
..smutnopěkné
ale abych se zastal oblohy..občas tam narve nějaký ten mráček
a hned máš tvarů plnou fantazii.

29.04.2012 22:30:05 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí