kvas...

kvas...

Anotace: in/s/ky...

někdy mívám tiky
asi jako když vám zazvoní telefon
a následuje mezigalaktická rozprava
s bejvalkou z dávno zapomenuté doby
žádající účty k doplacení
proto ale určitě nezačnu
nosit talismany a korále
a objednávat si latinsky
v restauračním zařízení…

naproti mně
se rozpouštěla ve vodě
pilulka
velká jako střední mísa na ovoce
co zmírňuje dávivý pocit
způsobený přílišným vnímáním
života
když tu přede mou
z ní vysublimovala dívka…

v tu chvíli jsem vypadal
jako by mne rozdávali zdarma
v novém supermarketu
s přídavkem rudě kašírovaných orchidejí
rozřezaný na kusy jako salát
a znovu slepený dohromady
vteřinovým lepidlem
její podprahové geniality
zatímco Eloise stála
a jednou rukou
si tiskla blůzku k tělu
což mohlo znamenat jen dvojí
buď pokročilou tuberkulózu
nebo rozvinutou cudnost
/hádejte co asi/…

oblečená výstředně i nedbale
a přesto působila důstojně
symetrie čela prozrazovala
nezvyklou inteligenci
oči veliké a tmavé
ale nedívaly se pichlavě
spíše přímo laskavě
svědčící o benevolenci…

když mne s nima prokoukla
povídá mi
co myslíte
jaký je rozdíl mezi smutkem a žízní?

nejsem si zcela jistý
zatímco on mívá hloubku a náladu
ona je jen uhasitelný doušek emoce…

ovšem někdy je lepší
mít to obráceně…
Autor enigman, 09.05.2012
Přečteno 285x
Tipy 6
Poslední tipující: Aťan, Psavec, střelkyně1
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proháním tě tiskárnou, protože na papíru jsi ještě lepší. Tam je tolik dobrých míst, že to je na jednu báseň až škoda. :-)

...zmírňuje dávivý pocit
způsobený přílišným vnímáním
života

co dodat... ST

10.05.2012 19:01:35 | Aťan

zase povedená báseň, ST.

10.05.2012 13:18:57 | Psavec

co se tady člověk nedoví....:)

10.05.2012 13:12:09 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí