~Šípková růže

~Šípková růže

Anotace: ..a svatojánci..

 

Šípková růže.

**************

Ta růže ze šípku

co teď zrovna kvete

tam ve dne svatojánci

klidně si spěte,

až večer se rozsvítí

ta vaše malá světýlka

a prázdná zůstane

v tom šípku postýlka.

 

Ale ne nadlouho,

hned jiní broučci tam spí

malé berušky slunéčka

tam taky své sny sní,

ve snech si hledají

tu svoji osmou tečku

nebo se jim zdálo

jenom o sluníčku?

 

Svatojánci pak zavoní

šípkovým květem

dají se na cestu

večerním lesním světem

a v keřích rádi posvítí

všem co zbloudili

aby se dnes v pořádku

domů zas vrátili.

~~~ 

Autor Květka Š., 10.05.2012
Přečteno 285x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Psavec, Linzerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká, Květuš. ST.

10.05.2012 13:26:49 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí