1291

1291

Anotace: poslední pohled na Akkon

Poslední pohled na nebe
není tam místo pro Tebe
myšlenky smutní ptáci
zase se k sobě vrací
oči schované do dlaní
není už žádné svítaní
v závoji z černé látky
není už žádné zpátky

Poslední pohled na Akkon
hradby se hroutí všude shon
ještě tu dýchám ještě stojím
a přiznávám smrti se bojím
ran dávám víc nežli dostanu
ještě tu stojím po ránu

Bílý plášť s krví na kříži
už je vás hrstka rytíři
kde je tvá víra a kde tvá naděje
smrtí snad konečně dospěje

Oblaka bílá a nebe neměnné
možná si někdo vzpomene
že žil si rytíři bez jména
odejdi duše bez jména

Napij se krve z dlažby
poprvé stejně jak navždy
napij se krve zavři oči
proč svět se točí
kam letí slunce za obzor
zbytečný marný vzdor
srdce co ještě v tobě buší
copak jsou všichni hluší

A svět se ti náhle vysměje
kde máš své bílé anděle
kde cesta je do ráje
a milost jaká je

Naposled napij se z dlažby
kdo koho vraždí
zabiješ a budeš zabit
Bohy to musí bavit
nebo snad papeže
kdo vlastně drží otěže
smečky co loví tisíce duší
kdo ví to a kdo jen tuší
Autor kroužek, 09.01.2007
Přečteno 275x
Tipy 9
Poslední tipující: Veru, janewe, lampicka, Jana M., WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...nananananana...zase me nezklamala... :o)

01.02.2011 20:53:00 | Veru

...ST dobře veršováná a má hloubku(citu i myšlenek)

06.05.2008 10:15:00 | WAYWARD

Pro mě je to dlouhé, obsah je ale nádherný.

26.06.2007 23:04:00 | Miskitka

Znamenitá... miluju rytíře, jako každá žena :o)
Zejména k jistému špitálníkovi mám dost citový vztah :o)))

20.06.2007 11:44:00 | Hesiona-Essylt

Znamenitá... miluju rytíře, jako každá žena :o)
Zejména k jistému špitálníkovi mám dost citový vztah :o)))

20.06.2007 11:44:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí