v krajině stojatých akvaduktů...

v krajině stojatých akvaduktů...

Anotace: a kráčejících zdí...

z nebe padá barevný déšť
a mění růžový odstín plátků
střešních tašek
na temně rudou malinovku…

ta koupelna byla rozlehlá
v pravém smyslu toho slova
například kohoutci
byly tak dobře ukrytí
že při pokušení je najít
abych s nimi mohl zatočit
jsem se téměř ztratil…

když jsem se objevil
stepující na dlaždičkách
Akolouthos stála oblečená
jen do šperků a vonného oleje
na jedné noze
ve vaně
střihlá na mikádo
takže vypadala jako vosí hnízdo
nebo květ tulipánu
kterého je lepší se nedotýkat
ale nedokážete od něj odtrhnout oči
i když víte
že u ní máte asi takovou šanci
jako přečíst někomu myšlenky při pitvě…

chtěla si vzít župánek
přitom však zjistila že to nezvládne
protože to nebyl župan
ale froté mýdlo
tak rozhodila rukama
a cosi naznačila
to mě zmátlo
zíral jsem na prostor
mezi jejími dlaněmi
a pak se zeptal
zda nehraje na tahací harmoniku…

místo toho mne chytila za ruku
a já cítil jak se do mě přelévá
její vzrušení bylo elektrizující
i když to mohlo být i tím
že mi jen stiskla centrální bod
v nervové soustavě…

už jsem si o vás udělala pěkný obrázek
teď vím že si musím dávat pozor
na exponování
aby jste se mi neustálil…
Autor enigman, 14.05.2012
Přečteno 303x
Tipy 16
Poslední tipující: Helena Lovecká, laludmi, jima, Nussichoco, Doradan, Tanecnice, střelkyně1, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

film coby rychlý sled statických obrázků, které můžeme chtít chytit, leč stejně je nechytíme ... tak proč neběžet v souladu?

24.05.2012 09:58:11 | Helena Lovecká

óóóóóóch....já nemám slov...to je tolik krásy...:)))

14.05.2012 13:01:04 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí