~Pásla ovečky

~Pásla ovečky

Anotace: ..v zeleném háječku...ale proč?

 

Pásla ovečky?

 ---

Proč pásla ovečky

 v zeleném háječku?

 Proč pásla ovečky

 v černém lese?

 V horách u salaše

 lepší je tráva,

 tam žádná ovce

 strachy se netřese,

 víc mléka dává.

 Bača ten umí

 brynzu na halušky

 ostříhat ovce na čas

 a večer tancuje u valašky

 to je ten bača od nás.

 

V zeleném háječku

 zas ovce pasou se

 černému lesu se vyhnou,

 ovčácký pes ten hlídá je

 ať se ty ovečky nezaběhnou.

 Pes mocně zaštěkal

 kolem ovcí běhal

 ty se  pak houfují

 k ohradě spěchají.

 Sehnaly se všechny

 ovečky šikovný?

 Žádná v ohradě nechybí?

 Musím je spočítat

 a pak se uvidí.

 Bača je počítal

 a chyby nedělal,

 ještě dvě poslední

 bačo náš,bačo,neusni.

 

 Ta sličná pasačka

 našla si pasáčka,

 ovečky nepase

 s pasáčkem líbá se.

 Zelený háječek

 i ten les černý

 pasáček pasačce

 prý bude věrný.

 …

 …

Autor Květka Š., 15.05.2012
Přečteno 298x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, Doradan, střelkyně1, Jarka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

za básničku a tu bryndzu...:)

15.05.2012 18:38:57 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí