Obraz

Obraz

Anotace: Včera jsem se nudil tak vznikla tato báseň o jedné mé kamarádce

Obrázek

Tužka v ruce - pár letmých čar na bělostném papíře.
Jakýsi objekt - jež poznat ho, zpočátku působí potíže.

Pár čar přibylo - vzniká z nich postava človíčka.
Zvládnu ji popsat? Snad znám vhodná slovíčka.
Tužka již kreslí obrysy těla.
Ač postava menší, za to však tvarem je skvělá.

Pár čar přibylo - tvoříc postavě hlavu.
Pečlivé tahy, jež rozliší ji v každém davu.

Pár čar přibylo - kreslíc postavě oči.
Při pohledu do nich - hlava se točí.
Krásné a hluboké - každé tajemství ukryjí.
Jen krátký pohled - navždy v mysl se zaryjí.

Pár čar přibylo - zbývá jen nos a rty jež k sobě jsou sevřené.
Opět tak půvabné jak k polibkům stvořené.

Pár čar přibylo - poslední tahy kreslí uši a pramínky vlasů.
Celkem delší a proto dokreslují celou krásu.

Popis je u konce - jsou vyčerpána všechna slova.
Obrázek jméno má: Monika R.......á.
(LSI, 9.1.2007)
Autor LSI, 09.01.2007
Přečteno 676x
Tipy 2
Poslední tipující: Tomikk
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí