~Po boku krále

~Po boku krále

Anotace: O lásce,smutku a tak...

Sbírka: (°+°)Divné město(°+°)

 

~~~~~~~~~~~

Po boku krále

 *******

 Vítr ten zdvihá z cesty prach

 a zaprášené růže ty vzdychnou,ách,

 tak i dívka,co milý ji opustil

 vzdychá a pláče.

 Už nemá nikoho kdo by slzy osušil.

 Ty do noci z černých očí stékají,

 na kapesníček jak perly padají.

Utiš se,černooká dívko,

 tajemný hlas ji prosí,

 tvůj milý tě nezradil

 hluboko v srdci tě nosí.

 Po boku krále do boje vyrazil,

 za jeho život by i svůj položil.

 Neboj se,smrt ho jistě neskosí,

 buď trpělivá,tajemný hlas prosí.

Jak dlouho má čekat černooká kráska?

 Život bez milého,to má být láska?.

 Je stále uplakaná,kdy se to změní?

 Jiný ji miluje,šťastná však není.

 

Z krutých bojů se milý vrátil

 a tuší,že za tak dlouhou dobu

 tu svoji lásku ztratil.

 Že by jim láska souzena nebyla

 a další nešťastná dvojice přibyla?

 Neposílejte muže do bojů a válek

 někdy zůstane jen pláč a smutek.

A ta dvě nešťastná srdce?

 Nešťastná nejsou,jen litují

 let ztracených.Dál se milují.

Královský voják a černooká kráska

 už zase ví,jak chutná láska.

 Teď spolu ve štěstí,pohodě žijí

 nic je neodloučí.

 Jen tiše vzpomínají.

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Autor Květka Š., 24.05.2012
Přečteno 336x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásná, zaujala mě...*:)

28.07.2012 10:16:01 | PIPSQUEAK

neměli to jednoduché...:)

24.05.2012 18:47:22 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí