~Bohyně

~Bohyně

Anotace: prostě pro jednoho horolezce..

****** 

~Bohyně hor~

*~~~*~~~*

 Bohyně hor posílá po vánku

 krásu těch nebeských červánků

 a taky čerstvé horské povětří

 co pošimrá a studí na tváři.

 

 Přidá i vůni horského pramene

 a blesky od vrchů už brzy zažene,

 jeden blesk řádil nad údolím

 zasáhl strom,k nebi stoupá dým.

 

 Nejvyšší vrchol mrak rozpáře

 z nebe teď padají snad trakaře,

 jak svíci zhasne hořící strom

 a jako z dálky už  je slyšet hrom.

 

 I slunce vykoukne zpod mraků

 a čeká snad na chvíle zázraků,

 vrcholky hor se sněhem zatřpytí

 kohopak ta jejich krása chytí?

 

 Chytila básníky chytila malíře

 co o nich vytvoří je až k nevíře.

 Já na malý kopec z okna hledím

 proč o něm nepíšu?Já to spravím.

 

 Ten můj kopec za oknem pokoje

 moc krásně zelený celý je,

 a nad lesem tam letí bílí racci

 kteří se asi z výletu vrací..

 ~~~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 25.05.2012
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká ST.

26.05.2012 12:20:58 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí