Odyssea

Odyssea

Anotace: Písňový text společně s K.V. pro jejího tatínka, který si staví mořksý kajak, aby s ním podnikl Odysseovu cestu...

1)
Když už tě drtí tíha doby
V práci je těžké nešílet
Nadřízení už neví coby
Vydej se někam na výlet
Odcestuj letadlem či lodí
A když se štěstí usměje
Tak ti ten výlet neuškodí
Tak ti ten výlet prospěje

2)
Když jeden přesčas střídá druhý
Porucha stíhá poruchu
A tobě chybí barvy duhy
A slaná vůně ve vzduchu
Dožeň ten čas co pořád běží
Na směru málo záleží
Možná že cíl tvé cesty leží
Až u řeckého pobřeží

R:
Sirény zpívaj v dívčím sboru
Zeus má novou kšiltovku
Helios mizí na obzoru
A hraje si s ním na schovku
Apollón píše arabesky
A Nymfy tančí dole bez
A Zeus po nich háže blesky
Čímž ruší signál GPS

Herkules lepí chemoprenem
Brejle pro strejdu Kyklopa
A Pyrrha se ptá „Kam se ženem
Když po nás přijde potopa?“
Padák se vznáší nad Ikarem
Poseidon zkouší harpunu
A potom hledí okulárem
K Plutu či aspoň k Neptunu

3)
Když už jsi stokrát viděl Seinu
I hvozdy kolem Okoře
Když se Ti nechce do bazénu
Vydej se třeba na moře
Postav loď hodnou oceánu
Vždyť je ti známo co a jak
Máš stovky nákresů a plánů
Pokus se třeba o kajak

4)
Sežeň si aspoň tunu dřeva
Můžeš ho sbírat po lese
Když něco zkazíš tak to neva
I mistr tesař utne se
Jednoho dne však zmizí mraky
Otevřeš vrata garáže
Odvezeš kajak do Ithaky
A pak se všechno ukáže

R:
Sirény zpívaj v dívčím sboru
Zeus má novou kšiltovku
Helios mizí na obzoru
A hraje si s ním na schovku
Apollón píše arabesky
A Nymfy tančí dole bez
A Zeus po nich háže blesky
Čímž ruší signál GPS

Herkules lepí chemoprenem
Brejle pro strejdu Kyklopa
A Pyrrha se ptá „Kam se ženem
Když po nás přijde potopa?“
Padák se vznáší nad Ikarem
Poseidon zkouší harpunu
A potom hledí okulárem
K Plutu či aspoň k Neptunu

5)
Až zbrázdíš všechna širá moře
Sám s buzolou a atlasem
Zažiješ radosti i hoře
Jak Odysseus před časem
Vrátíš se domů – tak to chodí
Pln života a naděje
Ten výlet ten ti neuškodí
Ten výlet ten ti prospěje
Autor Petrik78, 27.05.2012
Přečteno 642x
Tipy 4
Poslední tipující: Jana M., beforetherain, casla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký text.

18.11.2014 21:52:54 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí