Ať Tě provází Síla

Ať Tě provází Síla

Anotace: „Ať tě provází Síla.“ Začínám mít pocit, že se z toho stává otřepaná fráze, proto tedy uvedu na pravou míru, co tím skutečně myslím.

Nic jiného,

než štěstí Ty si nezasloužíš.

Tys kopretinka,

zázrak vprostřed našich pouští.

 

Nic menšího,

než vonná svíčka,

jež nedohoří

a rozzáří svět i skrz zavřená víčka.

 

Přeji si,

ať stále Tě múza líbá.

Předlouhými polibky,

jak to ve filmech bývá.

 

Před Tebou žádná,

sic sebetěžší, neobstojí zkouška,

neb jsi silná, přec spanilá,

jak urozená štítonoška.

 

A pokud někdy,

někdo nalije ti zášti plnou číš,

ať povzneseš se

a kámen chlebem oplácíš.

 

Zůstaň stále,

tou vlídnou čistou duší.

Nečerti se,

nejvíce ti úsměv sluší.

 

Nikdy více,

ať nespálí Tě lásky plamen,

pouze hřeje

a není s ním nikdy amen.

 

Aby navždy

oporu si měla ve svých kamarádech,

kteří pomohou ti,

když nemáš zrovna vítr v zádech.

 

Věřím,

že jednou opustí Tě ty zlé bolístky,

a kdyby to pomohlo,

natrhám Ti všechny čtyřlístky.

 

A takto tedy

pěsti pro Tě svírám,

vždy když řeknu:

„Ať provází Tě Síla.“

Autor Barbell, 29.05.2012
Přečteno 1043x
Tipy 4
Poslední tipující: Sluníčko, Leonide
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí