KONÉVKA PLAMENNÁ

KONÉVKA PLAMENNÁ

Anotace: výletní Ásamová

KONÉVKA PLAMENNÁ
****************

Oheň a slunce. V konévce čaje
zvolna vzduch plní vůní dálek
Myšlenku bloudivou připomíná
bez velkých gest a hlučných klamů,

plantáže bez konců, palem háje
Nalij mi, prosím, ještě šálek
ta chuť ať patrem zas mi vzlíná
Ať za čas vrátím se do Ásamu...

Ať horkost (uvnitř mě) tepe a hřeje
zadrnká plamenem o vteřiny
rovníků slunce, zapisuje
jenom šum křídel bez peří

Ty stesku chvilky a beznaděje
splachuje hrdlem pod peřiny
A tak to vzkvétá!, Tak to pluje,
až nikdo očím nevěří...

***
Autor Skywalker, 04.06.2012
Přečteno 322x
Tipy 24
Poslední tipující: šuměnka, Dota Slunská, Radhuza, enigman, Doradan, ZILA78, Kett, Anjesis, Hazentla, Prinzeschen, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a dál loká pije...dokud neuvěří...

06.06.2012 23:31:10 | enigman

:)maťo něnííí???? ach joooo ...STea!!

04.06.2012 14:50:19 | Noc17

tětě ťaj?

05.06.2012 23:27:07 | hanele m.

assam jsem si koupila minulý týden zrovna.. voňavá básnička :o)

04.06.2012 14:26:43 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí